fbpx

Dnes budú vysoké teploty vrcholiť. Na viacerých miestach bude dusno, padne rekord?

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Po včerajšom pekelnom teple dnes bude ešte neznesiteľnejšie. Pre viaceré okresy najmä na juhozápade krajiny je dnes vydaná výstraha až 3. stupňa pred vysokými teplotami. Teploty totiž dnes budú vrcholiť a potom by malo byť už ustálenejšie počasie. Padne dnes teplotný rekord tohto roku? 

Už v priebehu včerajška sme na Slovensku zažívali veľké teploty, horúčavy dnes však budú ešte extrémnejšie. Najvyššia denná teploty včera medzi 15:00 h a 16:00 h dosiahla +37,2 °C na stanici Mužla v okrese Nové Zámky. Išlo o najvyššiu augustovú teplotu a zároveň rekordnú teplotu na tejto stanici, informuje o tom portál imeteo.sk.

Teplo však bolo aj na iných miestach našej krajiny, pričom vysoko nad +30 °C bolo na viacerých miestach západného aj stredného Slovenska. Tu sa však teploty nezastavia, dnes by malo vyvrcholiť teplejšie počasie.

Dnešná predpoveď počasia

Vo veľmi teplom vzduchu bude dnes do našej oblasti od severovýchodu zasahovať tlaková výš so stredom nad Bieloruskom.

Obloha dnes bude jasná a slnečná, čo ešte prispeje k horúčavám. V horských oblastiach a k večeru aj na západe sa môže vyskytnúť prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele aj prehánky alebo búrky.

Viac než prehánky a búrky, ktoré by sme teraz uvítali, nás dnes potrápia vysoké horúčavy a s tým spojené dusno na viacerých oblastiach.

Teploty dnes budú dosahovať +29 °C až +38 °C, na horách vo výške 1 500 metrov nad morom okolo +23 °C. Fúkať bude slabý až mierny premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Je dosť pravdepodobné, že teploty by dnes mohli prekonať hranicu +38 °C, čím by sme zaznamenali vôbec najteplejší deň tohto roka. Nie je však vylúčené, že sa teploty dostanú až k hodnote okolo +39 °C.

Dnes budú horúčavy nebezpečné

Pre mnohé okresy najmä na juhozápade krajiny je dnes vydaná výstraha až 3. stupňa pred vysokými teplotami.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie