Disneylandy čaká výrazné rozšírenie. Pribudnú ikonické postavy aj tajomná Pandora

Divízia Disney Experiences zameraná na zábavné parky a výletné lode chystá na budúce roky množstvo nových projektov. Zdroj: Disney Experiences

Divízia Disney Experiences zameraná na zábavné parky a výletné lode chystá na budúce roky množstvo nových projektov. Napríklad premení jediný európsky Disneyland v Paríži, kde sa v roku 2026 sprístupní zmodernizované Ľadové kráľovstvo a pribudne aj atrakcia oživujúca Levieho kráľa. Zástupcovia Disney oznámili plány na prehliadke D23 v kalifornskom Anaheime. Informuje novinky.cz.

Rozšírenia sa dočká aj pôvodný anaheimský Disneyland, ktorý v budúcom roku oslávi sedemdesiat rokov od otvorenia samotným Waltom Disneym. Avatar Experience, ktorá v USA doteraz sídlila iba vo floridskom zábavnom parku, pribudne práve v Disney California Adventure.

Zhmotní svet nielen z filmov Avatar: The Way of Water a na budúci rok uvedeného dielu Avatar: Fire and Ash, ale aj ďalších nadchádzajúcich snímok z franšízy režiséra Jamesa Camerona, ktoré sa odohrávajú na podmanivej planéte Pandora.

Kalifornský park v roku 2026 ponúkne aj novú temnú jazdu inšpirovanú snímkou ​​Coco, ktorá zachytí Miguelovu cestu do Zeme mŕtvych. Disney Hollywood Studios v neďalekom Burbanku otvoria krajinu Příšerek sro V štúdiách sa navyše čoskoro rozšíri Avengers Campus o dve ďalšie atrakcie, dobrodružné priestory Infinity Defense a Stark Flight Lab.

Zmien sa dočká aj zoologická záhrada Animal Kingdom vo floridskom Orlande, kde konglomerát pripravuje areál založený na filmovej sérii s Indiana Jonesom. V rámci neho sa roku 2027 otvorí aj atrakcia podľa filmu Encanto s neobyčajnou kolumbijskou rodinou Madrigalovcov, ktorá zahrnie dažďový prales alebo vilu v španielskom štýle.

V časti Frontierland floridského tematického parku Magic Kingdom sa chystajú dve nové atrakcie podľa snímky Autá v popredí s Bleskom McQueenom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie