Na utorkovú protivládnu demonštráciu v Bratislave dorazilo 18 000 ľudí

Na demonštráciu proti členom vlády na Slovensku prišlo podľa organizátorov asi 18-tisíc ľudí. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Protest organizovali opozičné strany Progresívne Slovensko (PS) spolu so stranou Svoboda a Solidarita. Demonštrovalo sa proti krokom ministerky kultúry a ministra spravodlivosti. Informuje seznamzpravy.cz.

Počet účastníkov utorňajšieho protivládneho protestu v Bratislave odhadli jeho organizátori na 18 000, teda na dvojnásobok oproti pondelkovej akcii. Na Slovensku dochádza k demontáži kultúry, vedenie ministerstva kultúry je arogantné a nekompetentné, zaznelo okrem iného na dnešnej demonštrácii. Zvolali ju dve opozičné strany na protest proti rozhodnutiam ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ale aj proti krokom ministra spravodlivosti Borisa Suska.

Podobne ako v pondelok, kedy protest proti Šimkovičovej usporiadali občianski aktivisti, aj tentoraz organizátori do programu nezaradili vystúpenie politikov.

Na snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Najnovšie demonštrácie na Slovensku vyvolalo hlavne rozhodnutie Šimkovičovej z minulého týždňa odvolať riaditeľa Slovenského národného divadla a Slovenskej národnej galérie, ktorých sa medzitým zastalo množstvo kultúrnych inštitúcií či umelcov na Slovensku aj v Česku.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie