fbpx

Zasypeme ťa peniazmi! Saudskí Arabi lákajú hviezdu Realu Madrid trinásťkrát tučnejšou výplatou

Predstavitelia saudskoarabského futbalu by radi privábili Brazílčana Viníciusa Júniora, oporu Realu Madrid a jedného z kandidátov na zisk Zlatej lopty. Zdroj: X/ FaktaBola, Chimzytv2

Majú zálusk na ďalšiu svetovú superstar. Predstavitelia saudskoarabského futbalu by radi privábili Brazílčana Viníciusa Júniora, oporu Realu Madrid a jedného z kandidátov na zisk Zlatej lopty. Hlavné lákadlá? Peniaze, peniaze a zase peniaze. Krídlo Bieleho baletu by si prišlo až na trinásťkrát väčšiu sumu, než mu vyplácajú v Španielsku. Informuje sport.cz.

Financovanie nákladného presunu by mala zaobstarať investičná skupina Saudi Arabia’s Public Investment Fund (PIF), ktorá sa angažuje v kluboch Al Hilál, Al-Ittihád, Al-Nassr a Al-Ahlí. Práve posledný menovaný celok by 24-ročného Viníciusa veľmi rád získal.

A šermuje pri tom astronomickými sumami. Brazílčan by mal podpísať päťročný kontrakt, počas ktorého si príde na rovnú miliardu eur. V prepočte by tak bral asi trinásťkrát viac, než mu chodí na účet v Madride.

Jednalo by sa o najväčšiu zmluvu v histórii športu. Potom by sa mal stať voľným hráčom, aby sa ešte mohol vrátiť do Európy. Saudskí Arabi ďalej ponúkajú Viníciusovi možnosť ľubovoľného zamestnania v saudskom futbale po kariére a úlohu ambasádora pre majstrovstvá sveta, ktoré krajiny hostia v roku 2034.

Presunom na východ by nezbohatol len Vinícius. Real si jeho služby poistil do roku 2027 a do kontraktu napálil ohromnú výstupnú klauzulu vo výške jednej miliardy eur, čo je rovnaká čiastka, akú by si Brazílčan v Saudskej Arábii zarobil.

Al-Ahlí je v spolupráci so skupinou PIF ochotné takýto balík do Madridu poslať. Samozrejme by sa jednalo o zďaleka najdrahší prestup do futbalovej histórie. Asi 4,5-krát nákladnejšie, než bol súčasný rekordný prestup Neymara do Paris Saint-Germain v roku 2017.

Vinícius sa tak ocitá na rázcestí.

Na jednej strane môže pokračovať v parádne rozbehnutej kariére v jednom z najväčších svetových klubov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie