fbpx

Reláciu O 5 minút 12 opúšťajú známi moderátori, odchod z novej STVR zvažujú ďalší zamestnanci (aktualizované)

Budova Slovenskej televízie a rozhlasu (pôvodne Rozhlasu a televízie Slovenska), moderátori Marta Jančkárová a Marek Makara, logo politickej diskusnej relácie o 5 minút 12. Foto: TASR/Michal Svítok, STVR

Od septembra sa už nebudú na moderovaní relácie verejnoprávnej STVR O 5 minút 12 podieľať Marek Makara a Marta Jančkárová. Odchody avizujú aj ďalší zamestnanci televízie.

Známi moderátori politickej diskusie na STVR O 5 minút 12 sa rozhodli ukončiť svoje pôsobenie v tomto programe. Z prostredia televízie to potvrdilo viacero zdrojov pre portál Aktuality.

„S vedením som sa dohodol, že O 5 minút 12 od septembra nebudem moderovať, bolo to na moju žiadosť s tým, že sa presuniem na kanál 24, kde budem moderovať spravodajský prúd,“ priznal pre Aktuality Makara.

Údajné zásahy do spravodajstva

O tom, že Jančkárová a Makara skončia s moderovaním relácie O 5 minút 12, hovoril pred nedávnom poslanec SNS Roman Michelko.

„V septembri a októbri už Jančkárku a Makaru neuvidíte,“ povedal predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Michelko. Premiér Robert Fico zas doplnil, že ani Marta Jančkárová, ani Marek Makara nie sú nenahraditeľní.

Na utorkovej spoločnej porade v STVR medzi zamestnancami a vedením sa rozprávalo o údajných zásahoch do spravodajstva a budúcom nastavení štandardov práce. Podľa informácií sa hovorilo aj o odchode Marty Jančkárovej z politickej relácie O 5 minút 12

Tá však informáciu o odchode potvrdiť nechcela. „Teraz v tejto chvíli by to bolo odo mňa nekorektné komentovať,“ reagovala Jančkárová. Plánuje sa ešte stretnúť so šéfkou spravodajstva Máriou Hlucháňovou.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie