fbpx

Vedúca školskej jedálne kradla študentom tisíce kuracích krídeliek, súd ju poslal do väzenia

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Vedúca školskej jedálne sa v čase pandémie ulakomila na surovinu, ktorá mala byť súčasťou jedál pre študentov. Tí však jedlá nedostávali. Dôvodom bola krádež tisícok kuracích krídeliek.

Bývalú riaditeľku stravovacích služieb v školskom obvode v oblasti Chicaga bola podľa správ odsúdená na deväť rokov väzenia po tom, čo sa priznala, že ukradla kuracie krídelká v hodnote za takmer 1,4 milióna eur, píše portál USA Today.

68-ročná vedúca jedálne Vera Liddellová mala podľa prokurátorov kradnúť v čase trvania pandémie Covid-19. Kopy mäsa si mali vziať so sebou domov študenti, ktorí sa učili dištančnou formou.

Podľa ABC News prokurátori uviedli, že Liddellovej práca zahŕňala zadávanie objednávok spoločnosti Gordon Food Services, hlavného dodávateľa pre školskú štvrť. Zadala objednávky a vykonala účtovanie, ale kuracie krídelká si ponechala v období medzi júlom 2020 a februárom 2022.

Medzi augustom a novembrom 2021 si Liddellová objednala viac ako 11-tisíc balení kuracích krídel od poskytovateľa potravín, a potom si objednávky vyzdvihla v nákladnom aute, uviedla CBS News s odvolaním sa na prokurátorov.

„Masívny podvod sa začal na vrchole COVIDu v čase, keď študenti nemali dovolené byť fyzicky prítomní v škole,“ uviedol podľa WGN profesor prezentovaný na Liddellovej vypočutí v roku 2023. „Aj keď sa deti učili na diaľku, školská štvrť naďalej poskytovala študentom jedlá, ktoré si ich rodiny mohli vyzdvihnúť.“

Operáciu krádeže kurčiat odhalili v roku 2023, keď audit zistil, že okresné stravovacie oddelenie prekročilo svoj ročný rozpočet o vyše 270-tisíc eur v polovici školského roka, uviedli prokurátori podľa ABC News.

Obchodný manažér okresu potom našiel faktúry za kuracie krídelká, čo bolo zvláštne, pretože ide o potravinu, ktorá by sa študentom nepodávala, pretože obsahujú kosti, uviedol outlet s odvolaním sa na súdne záznamy.

Veru Liddellovú poslali do väzenia v Cook County za krádež a prevádzkovanie zločineckého podnikania, informovali WGN, ABC News a CBS News. 9. augusta sa k obvineniam priznala a dostala deväťročný trest odňatia slobody, uviedli noviny s odvolaním sa na prokurátorov. Pôvodne však bola obvinená z trestného činu krádeže a vytvorenia organizovanej skupiny, za ktoré hrozia vyššie tresty.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie