fbpx

Už ste zúfalí z rýchlo hnednúcich banánov? Inštruktorka varenia odporúča geniálny TRIK na správne skladovanie

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Skladovanie banánov v domácnosti je veľkou výzvou. Aplikujeme všemožné triky, aby sme ich udržali čo najdlhšie čerstvé a predišli ich zhnednutiu, no aj tak o pár dní sú celé čierne.

Autorka kuchárskej knihy sa podelila o jednoduchý trik, ako udržať banány dlhšie čerstvé. Skladovanie zahŕňa ich uloženie na miesto v kuchyni, ktoré by mnohí nečakali. Po vyvrátení mýtu o skladovaní, že banány by sa mali vyhýbať chladným priestorom chladničky, sa ukazuje, že to tak nie je vždy. Môžu síce stratiť svoju jasne žltú príťažlivú farbu, ale nie je dôvod ich ihneď vyhadzovať, píše portál Express.

Linda Tyler, ktorá má aj stránku o varení s názvom Gracious Vegan, zbúrala dezinformácie o rôznych nápadoch na skladovanie tohto exotického ovocia.

Navrhuje, že vložením žltých banánov do chladničky by ste mohli spomaliť ich prezretie, aj keď ich šupka nadobudne iný odtieň.

Vysvetlila: „Ak sa v nasledujúcom týždni dokážete prinútiť ošúpať tú hnedú šupku, zistíte, že banán vo vnútri bude pevnejší ako jeho bratia a sestry ponechané pri izbovej teplote a jeho chuť bude v poriadku.“

Pri ďalšom rozpisovaní taktiky skladovania ovocia dodala: „Inými slovami, ak máte radi ‚stredné‘ banány, mali by ste zvážiť ich chladenie hneď potom, ako stratia svoj zelený nádych.“

Táto metóda však nie je univerzálnym riešením. Zelené banány nebudú dobre akceptovať nižšie teploty vašej chladničky. Linda osvetlila experiment, ktorý sa nepodaril, a povedala: „Skúsila som dať pár zelených banánov do chladničky. Dobrou správou je, že šupka nezhnedla.“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie