fbpx

Obávaný symbol žaby na potravinách: Na červy či Billa Gatesa zabudnite, TOTO je skutočný význam

Logo Rainforest Alliance. Foto: RA, Freepik

Na sociálnych sieťach sa z času na čas objavia „zaručené“ informácie, ktoré sa následne šíria rýchlosťou blesku. Mnohokrát však ide o vyvrátiteľné lži, teda hoaxy. Diskutovanou témou býva zelená žabka, ktorá je symbolom obľúbených potravín. 

Logo zelenej žaby na obaloch potravín každodennej spotreby mnohí charakterizujú tým, že je v produkte veľké množstvo škodlivých látok, hmyz či logo vlastní Bill Gates. Ďalšie tvrdenia hovoria o prítomnosti herbicídu atrazín, kovovom prvku – medi, forme uhlíka grafénu alebo dokonca mRNA vakcíne, ktorá sa používa v prípade očkovania proti covidu. Ako to v skutočnosti je?

Minulý rok sa facebooková stránka Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR venovala jednému hoaxu, ktorý sa týkal zelenej žabke. Prispievateľ tvrdí, že v keksíkoch aj čokoládových cukríkoch je obsiahnutý škodlivý grafén a iné „svinstvá.“

Saudský úrad pre potraviny a liečivá (SFDA) však zdôraznil, že prítomnosť loga žaby na niektorých produktoch nemá nič spoločné so zložkami produktu. Objasnenie úradu prišlo v reakcii na statusy, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach s varovaním pred konzumáciou výrobkov s týmto logom, píše portál Saudi Gazette.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie