fbpx

Google prináša užívateľom novinku. Obľúbenú službu mení od základov a zjednoduší funkcie

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, Unsplash

Spoločnosť Google priniesla užívateľom novinku, ktorá zmení spôsob prístupu a spracúvania uložených fotografií. Aplikácia Google Fotky definitívne „umlčala“ jednu z funkcií a nahradila ju novou.

Google priniesol pre užívateľov mobilných telefónov novinku, ktorá od základov zmení spôsob, akým narábame s fotografiami v aplikácii Google Fotky. Doteraz dostupná záložku Knižnica definitívne skončila a nahradila ju, respektíve postupne nahradí novinka pod názvom Kolekcie. Funkcia sľubuje, že uľahčí hľadanie a spravovanie vášho obsahu, informuje portál techbyte.sk.

Záložka Kolekcie zbiera všetky vaše albumy a zhŕňa ich na jednom mieste. Cieľom novej štruktúry záložiek je uľahčenie navigácie v nich a prístup k rôznym druhom obsahu. Aké bude nové delenie kategórií?

  • Súkromné albumy: Vaše osobné fotografie, ku ktorým máte prístup iba vy
  • Zdieľané albumy: Fotografie, ktoré s vami zdieľali iní používatelia
  • Nové priečinky: Pre ľudí a domáce zvieratá, dokumenty a miesta

Zmeny kráčajú ruka v ruke z dôvodu príprav na uvedenie nového asistenta v Google Fotkách, ktoré bude poháňať technológia Gemini. Tento asistent, ktorý má byť už toto leto oficiálne uvedený šéfom Google Sundarom Pichaim, umožní jednoduchšie a promptnejšie hľadanie medzi vašimi fotografiami.

Kolekcie nahrádzajú starú záložku Knižnica, ale zachovávajú si rovnakú ikonu v tvare knižnice. Mení sa tiež dizajn záložky Vyhľadávanie, kde sú aktuálne k dispozícii návrhy na základe kategórií, ako:

  • Snímky obrazovky
  • Selfie
  • Jedálne lístky

Na aktualizácii sa už intenzívne pracuje a je dostupná všetkých používateľov systému Android a iOS. Úplné nasadenie na všetky zariadenia môže trvať v rozmedzí niekoľko týždňov.

V záložke Kolekcie môžete prepnúť medzi rôznymi zobrazeniami:

  • Všetky: Kompletný prehľad vašich albumov
  • Zdieľané so mnou: Albumy, ktoré s vami zdieľali iní
  • Moje albumy: Váš vlastný obsah

Na vrchu sa nachádzajú priečinky „Obľúbené“ a „Kôš“. Google tiež prispôsobil umiestnenie priečinku „Uzamknuté“, ktorý už nebude viditeľný navrchu. Google vypočul sťažnosti používateľov, ktorí argumentovali o nevhodnosti umiestnenia tejto sekcie.

Zmeny prinášajú nový, efektívnejší spôsob organizácie a správy vašich fotografií. Google sa tak snaží zjednodušiť a pridávať nové funkcie, ktoré uľahčia život každému používateľovi mobilného telefónu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie