fbpx

VIDEO: Vystúpenie breakdancerky baví svet. Bláznivé, trápne, smejú sa Austrálčania

Rachael Gunnová má prezývku Raygun a nepôsobí ako typická tanečnica štýlu breakdance. Zdroj: Reprofoto/idnes.cz

Breakdance je na olympiáde novinkou. Tanec spojený s akrobaciou mnohí ako športovú disciplínu kritizujú. Vďaka austrálskej olympioničke Rachael Gunnovej (36) sa ale stal hitom sociálnych sietí. Informuje portál idnes.cz.

Jej vystúpenie baví internet a ľudia jej pohyby označujú za „bláznivé“ alebo „trápne“. Šéfku austrálskej olympijskej výpravy kritika nahnevala.

Rachael Gunnová má prezývku Raygun a nepôsobí ako typická tanečnica štýlu breakdance. Má už 36 rokov a má doktorát z kultúrnych štúdií. A typický nie je ani jej tanec, ktorého záznam sa stal virálnym videom, ktoré nelichotivo komentovali ľudia z celého sveta.

V komentároch zaznelo, že sa váľa po podlahe, ako by mala záchvat, poskakuje ako klokan alebo že pripomína T-Rexa.

„Nebojte sa byť odlišní. Choďte a reprezentujte sami seba, nikdy neviete, kam vás to privedie,“ napísala Gunnová na Instagram. Za svoje olympijské vystúpenie však nezískala ani jeden bod.

Šéfka austrálskej výpravy Anna Mearesová nemá ku kritike voči Gunnovej pochopenie. Okrem jej zvláštnych pohybov sa ľudia zamerali aj na jej oblečenie alebo vek.

„To, čo sa odohralo na sociálnych sieťach s trollmi a klávesnicovými bojovníkmi a že tieto komentáre potom preberali a dopriali im vysielací čas, bolo naozaj veľké sklamanie,“ povedala Mearsová.

„Raygun je zbožňovanou členkou olympijského tímu. Reprezentuje olympijský tím a olympijského ducha s veľkým nadšením. A ja milujem jej guráž. Zbožňujem jej osobnosť a som veľmi sklamaná, že sa stala terčom takéhoto útoku,“ pokračovala Mearsová.

„Je najlepšou ženskou breakdancerkou, ktorú v Austrálii máme,“ vyhlásila s tým, že mužský pretekár by takto kritizovaný nebol. To si napokon myslí aj Gunnová, ktorá napísala na Instagram:

„Teším sa na rovnakú úroveň skúmania toho, čo budú mať chlapci na sebe.“

Gunnová už bohužiaľ nebude mať možnosť svet presvedčiť o svojich kvalitách, pretože na budúcej olympiáde už breakdance nebude.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie