fbpx

Vo veku 61 rokov zomrela slovenská legendárna speváčka. Prehrala boj so zákernou chorobou

Na snímke speváčka Jana Kállayová Šomošiová a ilustračná fotografia sviečky. Zdroj: FACEBOOK/Martin Kállay, FREEPIK/wirestock

V nedeľu večer nás navždy opustila slovenská operná speváčka. O život ju pripravila zákerná choroba. Jana Kállayová Šomošiová zomrela vo veku 61 rokov. O smutnej správe informoval jej manžel, Martin Kállay na sociálnej sieti.

Bližšie informácie o jej smrti zatiaľ nie sú verejne známe. Ľudia v komentároch pod príspevkom spomínajú, že prehrala boj so zákernou chorobou. Smúti za ňou i moderátorka Alena Heribanová.

„Drahá Janka, nemôžem tomu uveriť,“ napísala, keď sa dozvedela o jej odchode na druhú stranu. Aj herečka Jana Hubinská: „Nemôžem uveriť, úprimnú sústrasť.“ A pridala sa aj speváčka Beata Dubasová: „Je mi to nesmierne ľúto. Nech odpočíva v pokoji,“ vyjadrila sa zronene.

„Maco, úprimnú sústrasť, odišla jedna nesmierne milá dobrá, láskavá, krásna a talentovaná žena, ktorá svojmu okoliu, priateľom robila vždy len radosť. Také slniečko. A žiaľ, odišla veľmi skoro. Je obdivuhodné, koľko mala v sebe sily, ale to aj vďaka tebe, ktorý si pre ňu robil aj nemožné. Vedela som, že už odchádza, ale keď je to teraz tu, neviem si predstaviť že sa už nestretneme, že už nebudem počuť jej krásny hlas, že sa nebudeme tešiť jedna z druhej. Janka, už ti je teraz dobre, leť si na svoj obláčik do neba, tebe je už dobre, na rozdiel od nás, ktorí sme tu ostali bez teba,“ venovala dojímavé slová Halina Bartfayová, dcéra známeho sochára.

Operná speváčka tvorila pár dlhé roky s hudobníkom Dodom Dubánom (†38), ktorý sa z ich rozchodu nespamätal, spáchal totiž samovraždu.  V roku 2004 sa tajne vydala za syna známeho fotografa Karola Kállaya – Martina, prezývaného aj Maco. O uzavretí manželstva nevedeli ani ich priatelia. Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

So spevom začala už ako dieťa

Rodená Košičanka začínala so spevom už ako dieťa v Zlatej bráne v Slovenskej televízii v štúdiu Košice a ako uvádza košický Korzár, pre štúdium operného spevu sa rozhodla potom, ako počula spievať maestra Petra Dvorského v Štátnom divadle v Košiciach, kam na jeho predstavenie ju priviedla jej mama.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie