fbpx

Youtuber sa nechal pohrýzť jedovatým pavúkom: TAKTO dopadol

Vľavo na snímke youtuber Jack, vpravo jedovatý pavúk čierna vdova. Zdroj: reprofoto/Youtube/JacksWorldofWildlife, Pixabay.com

YouTuber menom Jack sa rozhodol nechať sa uhryznúť čiernou vdovou, aby vo svojom videu vyvrátil mýty o tomto obávanom pavúkovi, uvádzajú topky.sk. Jeho kanál je známy tým, že sa venuje interakciám s nebezpečnými chrobákmi a vytvára šialené videá.

 

 

Napriek strašidelnej povesti čiernej vdovy len malá časť ľudí zomiera priamo v dôsledku jej uhryznutia. Podľa spoločnosti Adam’s Pests spôsobí čierna vdova smrť len štyrom z ôsmich ľudí ročne, pričom najviac ohrození sú tí s oslabenou imunitou alebo alergickou reakciou na jed. Ak si však myslíte, že „čo vás nezabije, to vás posilní,“ pri čiernej vdove by ste s týmto prístupom mali byť opatrní. Hoci je nepravdepodobné, že vás uhryznutie zabije, môže spôsobiť extrémnu bolesť a diskomfort.

Jack opísal bolesť v dolnej časti chrbta po uhryznutí ako najhoršiu, akú kedy zažil. Trvalo takmer dva týždne, kým sa cítil opäť normálne. Napriek bolesti natočil video, aby ukázal, že aj keď čierna vdova nie je smrteľná, je stále veľmi nebezpečná.

 

Uhryznutie je strašné, bolí, ale nezabije vás,“ povedal Jack. Dodal, že čierne vdovy zriedka hryzú a zvyčajne len vtedy, keď sa ocitnú v pasci na koži. „Ak nechávate topánky vonku alebo v garáži, vždy si ich skontrolujte predtým, než si ich obujete. Tieto pavúky nie sú agresívne,“ upozornil.

 

To však neznamená, že všetky pavúky sú neškodné. Napríklad brazílsky túlavý pavúk má veľmi silný jed, ktorý môže byť smrteľný, hoci naň existuje protijed. Rovnako pavúk Funnelweb z Austrálie môže bez liečby zabiť zdravého dospelého človeka do troch dní, no aj na tento druh našťastie existuje protijed.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie