fbpx

Meteorológovia zverejnili predpoveď na zvyšok leta. Extrémy ešte len prídu

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Niektoré časti Európy, vrátane tej strednej, čakajú náročné dva týždne. Meteorológovia očakávajú brutálne horúčavy, ktoré na niektorých miestach budú tlačiť ortuť teplomerov až k štyridsiatke, výnimočne aj nad túto hranicu, píše tn.nova.cz.

Bude vás zaujímať

Od začiatku augusta spaľujú južnú Európu vražedné horúčavy, a ako uviedol meteorologický portál Severe Weather, zatiaľ sa nedá očakávať, že by mali v pláne skončiť. Odborníci dokonca predpokladajú, že vlna vysokých teplôt sa presunie aj do strednej a západnej Európy.

„Podľa predpovedí globálnych meteorologických modelov teploty v polovici augusta zostanú vysoko nad priemerom naprieč južnou, strednou a západnou Európou,“ uvádza portál. Najhoršia bude situácia vo Francúzsku, Beneluxe, na Pyrenejskom polostrove, v Taliansku a na Balkáne.

Vysoké teploty sa budú objavovať minimálne v nasledujúcich dvoch týždňoch. Tento týždeň meteorológovia namerali v Španielsku a severnej Afrike teploty okolo 43 stupňov Celzia. Podľa Severe Weather možno s podobnými hodnotami v týchto lokalitách počítať minimálne do polovice augusta.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie