fbpx

Ďalší exces z dielne SNS: Danko chce, aby sobášiť mohli aj poslanci

Predseda SNS Andrej Danko chce, aby sobášiť mohli aj poslanci NRSR. Zdroj: TASR; Unsplash

Poslanci z SNS už na najbližšej septembrovej schôdzi avizujú novinky v oblasti uzatvárania manželstiev. Po novom by zamilované páry mohli oddávať aj poslanci Národnej rady. Predseda SNS Andrej Danko si od toho sľubuje priblíženie sa poslancov bežným ľuďom, píšu tvnoviny.sk.

Predseda SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko je presvedčený o tom, že novela prinesie nový rozmer v oblasti civilných obradov na Slovensku. „Cieľom je posilniť úlohu poslancov NR SR v spoločnosti a umožniť im byť prítomnými pri tých najdôležitejších momentoch v životoch našich občanov. Veríme, že táto úprava zákona bude pozitívne prijatá a prispeje k prehĺbeniu dôvery a zlepšeniu vzťahu medzi poslancami a verejnosťou,“ uviedol Danko.

Podľa pripravovanej novely by poslanci Národnej rady mohli vykonávať sobáše pred ktorýmkoľvek matričným úradom na území Slovenska. Hovorkyňa Slovenskej národnej strany Zuzana Škopcová vysvetlila, že táto zmena má za cieľ nielen zvýšiť prestíž poslancov, ale ich aj viac priblížiť k bežným občanom a posilniť ich úlohu v spoločnosti. SNS chce, aby predkladaný návrh vstúpil do platnosti už od budúceho roka.

Návrh skritizovala aj opozičná poslankyňa Jana Bittó Cigániková z SaS, ktorá na svojom instagramovom účte skritizovala SNS za to, že namiesto podpory manželstiev párov bez ohľadu na ich pohlavie predkladajú návrh, ktorý z manželstva urobí „cirkus“. Zároveň poukázala na možnú reakciu zo strany cirkvi, ktorá manželstvo považuje za sviatosť.

SNS si v poslednom období vyslúžila kritiku aj od samotného ministra školstva Tomáša Druckera za vyjadrenia, že chcú v školách obmedziť témy sexuálnej orientácie a identity, ktoré však v súčasných osnovách vôbec nefigurujú. Drucker Dankovi odkázal, že v rezorte sú omnoho závažnejšie problémy, ako je ten, na ktorý poukazujú národniari.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie