fbpx

Rodinná tragédia v Nemecku, pred zrakmi rodičov sa utopila ich 10-ročná dcérka

Záchranné akcie na Labe. Zdroj: Profimedia; Unsplash

O život pravdepodobne prišlo vo štvrtok popoludní iba desaťročné dievča, ktoré sa malo pred zrakmi svojich rodičov utopiť v Labe. Dievča sa snažili nájsť desiatky hasičov aj záchranárov, pátranie však zostalo bez úspechu. Nešťastie sa stalo v nemeckom Hamburgu, píše portál tn.nova.cz.

Desaťročné dievča sa utopilo vo štvrtok popoludní v Labe. Vydesení rodičia, ktorí ju stratili z dohľadu, privolali pomoc, keď sa im dcéra stratila z dohľadu okolo tretej hodiny popoludní. Tragédia sa odohrala na okraji Hamburgu v Nemecku. Na miesto boli vyslaní hasiči, policajti aj záchranári, ktorí nasadili do hľadania päť člnov, potápačov aj policajný vrtuľník. Zhruba 60 hasičov prehľadávalo pobrežie rieky. Neskôr rozšírili oblasť pátrania kvôli prúdu veľtoku, píše portál Bild.

​Pátranie ale bohužiaľ nebolo úspešné. Dievčinu ani jej telo sa nájsť nepodarilo a o deviatej večer pátranie odvolali. „Bohužiaľ sme ju nenašli. Labe môže byť občas veľmi zradné,“ uviedol podľa portálu Tagesspiegel policajný hovorca.

V záchranných prácach záchranári v piatok nepokračovali. Desaťročné dievča vyhlásili za mŕtve, a to aj napriek tomu, že spočiatku boli optimistickí. Labe totiž bolo relatívne studené a v takých podmienkach môžu ľudia prežiť dlhšie. Rodičom, ktorí sa smrti svojej dcéry prizerali, poskytli záchranári psychologickú pomoc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie