fbpx

Opozícia kritizuje kroky ministrov a zbiera podpisy na odvolanie Šimkovičovej a Suska, Fico reaguje

Zľava: Predseda SaS Branislav Gröhling, predseda vlády Robert Fico, ministerka kultúry Martina Šimkovičová, minister spravodlivosti Boris Susko. Foto: archív TASR/Jaroslav Novák, Pavol Zachar

Opozícia začala zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Chcú na nej odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a ministra spravodlivosti Borisa Suska. Nepáčia sa jej kroky, ktoré nominanti vládnych strán v posledných dňoch učinili.

Opozícia zbiera podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze v parlamente, ktorá by sa mohla konať do konca augusta. Cieľom je odvolať ministerku kultúry, nominantku SNS, Martinu Šimkovičovú a ministra spravodlivosti, nominanta Smeru-SSD, Borisa Suska, píše web spravy.rtvs.sk.

„Nevidíme dôvod, aby ministerka najmenej dôležitej strany vo vláde mala meniť dobre fungujúce inštitúciu,“ vyhlásil poslanec NR SR Ivan Štefunko (PS).

„Borisa Suska nemôžeme nazývať ministrom spravodlivosti, tento človek je ministrom zločincov,“ povedal poslanec Branislav Gröhling (SaS).

Obhajoba Fica

V prípade ministra Suska opozícia vyjadrila nesúhlas s jeho rozhodnutím prepustiť na slobodu Dušana Kováčika až do rozhodnutia Najvyššieho súdu. Šimkovičovej zase vyčítajú odvolávanie vedení v kultúrnych inštitúciách, ktoré v posledných dňoch vyvolalo búrlivé diskusie.

Podpisy na zvolanie schôdze by mali byť od všetkých opozičných strán. Pridáva sa aj hnutie Slovensko, ktoré sa väčšinou nezúčastňovalo spoločných iniciatív opozície.

„Ak by to neurobili oni, urobili by sme to sami. Obe strany nás oslovili so žiadosťou o spoluprácu, radi sme tomu vyhoveli,“ uviedol člen predsedníctva hnutia Slovensko Milan Vetrák.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie