fbpx

Dva prípady opitých vodičov v Bratislave: Výsledkom sú poškodené autá a vysoké škody

Na fotografiách miesta nehôd opitých vodičov. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj.

Vo štvrtok 8. augusta 2024 sa bratislavskí policajti museli zaoberať dvoma dopravnými nehodami, ktoré majú spoločného menovateľa – alkohol za volantom. Prvé z týchto incidentov sa odohralo na Röntgenovej ulici, kde vodička pod vplyvom alkoholu spôsobila značnú materiálnu škodu na viacerých zaparkovaných vozidlách. Druhá nehoda sa stala v Devínskej Novej Vsi, kde opäť alkohol zohral kľúčovú úlohu, keď vodič nezvládol riadenie v kruhovom objazde a narazil do zvodidiel. Polícia o udalostiach informuje na sociálnej sieti. 

 

Incident na Röntgenovej ulici

Prvý incident sa stal okolo 17:00 na Röntgenovej ulici, kde bola privolaná hliadka dopravnej polície. Na parkovisku s kolmým státím našli niekoľko poškodených vozidiel, pričom vinníkom bola 41-ročná vodička z Českej republiky, ktorá šoférovala motorové vozidlo značky Mitsubishi. „Pri kontrole vodičky bola dychovou skúškou zistená prítomnosť alkoholu, konkrétne 2,04 promile,“ uviedla polícia. Vodička bola okamžite obmedzená na osobnej slobode. Výška škody spôsobenej jej jazdou sa predbežne odhaduje na 33 000 eur.

 

 

Opitý vodič v Devínskej Novej Vsi

Druhý prípad sa odohral o niekoľko hodín neskôr, okolo 21:48, na ceste II/505 v Devínskej Novej Vsi. V kruhovom objazde neďaleko automobilového závodu 30-ročný vodič motorového vozidla značky VW nezvládol riadenie a narazil do zvodidiel na pravej strane cesty. Rovnako ako v prvom prípade, aj tu zohral kľúčovú úlohu alkohol. „Dychovou skúškou bolo u vodiča zistené 2,00 promile,“ informovala polícia. Vodič bol rovnako ako vodička z prvej nehody obmedzený na osobnej slobode.

 

Dôsledky a varovanie polície

Obaja vodiči boli prevezení do cely policajného zaistenia, kde čakajú na súdne pojednávanie. „Vodičom bolo vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody – v prípade 41-ročnej vodičky až na dva roky, a v prípade 30-ročného vodiča až na jeden rok,“ uviedla polícia.

 

Polícia zároveň opäť pripomenula dôležitosť zodpovedného správania sa na cestách: „Jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale najmä najohrozenejšiu skupinu účastníkov cestnej premávky, ktorými sú cyklisti a chodci. Nebezpečnou jazdou môžete spôsobiť aj majetkové škody, ku ktorým by nemuselo vôbec dôjsť.“ Polícia preto apeluje na vodičov, aby nikdy nejazdili pod vplyvom alkoholu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie