fbpx

Vojna v Izraeli si vyžiadala život prvého Slováka: Zabili ho úlomky dronu

Na snímke dron a miesto nehody, pri ktorej prišiel o život Slovák. Zdroj: reprofoto/tvnoviny.sk

Vojna na Blízkom východe si vyžiadala prvú slovenskú obeť. V Izraeli zasiahli úlomky zostreleného dronu 27-ročného muža z Bratislavy, ktorý tri dni bojoval v nemocnici o život, informujú tvnoviny.sk.

 

Incident sa stal v utorok (6. 8.) okolo poludnia v meste Naharija na severe Izraela, keď libanonský dron preletel ponad mesto. Izraelská protivzdušná obrana dron zostrelila a jeho úlomky zranili 18 ľudí, vrátane 27-ročného Mikhaela z Bratislavy.

 

Išiel práve ku kamarátovi, niekedy okolo obeda. Keď stál na križovatke alebo zastavil na semafore, v blízkosti neho explodovala raketa, ktorá bola odstrelená,“ opísal tragickú udalosť Mikhaelov brat George. Mikhaela následne previezli do neďalekej nemocnice, kde sa ho lekári snažili zachrániť. „Jeden pacient prišiel v kritickom stave s veľmi vážnym poranením hlavy. Na operačnej sále je už niekoľko hodín a lekári bojujú o jeho život. Ostatní zranení sú buď ľahko zranení, alebo len v šoku,“ uviedol doktor Tsvi Sheleg, zástupca riaditeľa nemocnice Galilee Medical Center.

Mikhael do Izraela pricestoval spolu s bratom, aby navštívili svojich rodičov, ktorí tam žijú. Bohužiaľ, po troch dňoch bojovania o život, Mikhael v piatok ráno ťažkým zraneniam podľahol. „Jeho zranenie bolo veľmi vážne. Črepiny ho zasiahli do zadnej časti hlavy, priamo do mozgu,“ povedal Mikhaelov brat George.

 

Mikhael bol absolventom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave a momentálne sa venoval doktorandskému štúdiu.

Situácia na Blízkom východe zostáva nebezpečná. Ministerstvo zahraničných vecí preto vyzýva občanov, aby sa týmto oblastiam aktuálne vyhýbali, alebo ak sa tam nachádzajú, aby krajiny čo najskôr opustili.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie