fbpx

VIDEO: „Martina bojuje, pre kultúru tu je.“ Pieseň pre ministerku Šimkovičovú valcuje slovenský internet

Na snímke ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas rokovania 15. schôdze Národnej rady SR 27. júna 2024 v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR/Jakub Kotian

V stredu 8. augusta vznikla ďalšia petícia za odvolanie ministerky kultúry. V priebehu 24 hodín ju podpísalo viac ako 135-tisíc ľudí. Ako odpoveď bola na facebookovej stránke Martina a Peter, ktorú ministerka zdieľa so splnomocnencom vlády Petrom Kotlárom, zverejnená jej fotografia s piesňou vytvorenou priamo pre ňu. 

Pieseň pôvodne uverejnil telegramový profil Sloboda Slova. „Vypočujte si nový singel! Tak niečo na povzbudenie našej Ministerky Kultúry! Martina nenechaj sa zastrašovať liberálmi a ču**kmi!“ napísal autor.

„Martina je ministerka, kultúru stále chráni. Robí to, čo sľúbila, liberálom sa to neľúbi. Stále na ňu útočia, ona sa pred nimi neohýba,“ znejú úvodné slová piesne.

„Martina bojuje, pre kultúru tu je. Kritici ju nešetria, súdia ju bez lásky. Ona sa však nebojí, krídla má pre kultúru. V každom kroku pevne stojí, súdia ju bez lásky. V každom kroku pevne stojí, silná hlasom bojuje. Vytrvalá Martina kultúre stále slúži,“ spieva sa v piesni.

Na profile Martina a Peter boli komentáre pod piesňou obmedzené. Doteraz ju zdieľalo 83 profilov.

Petícia za odvolanie šéfky rezortu kultúry prišla po zrušení RTVS, zmenách vo Fonde na podporu umenia, výmene riaditeľky Bibiany, či odvolaní generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla. V stredu 7. augusta Šimkovičová odvolala aj generálnu riaditeľku Slovenskej národnej galérie Alexandru Kusú.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie