fbpx

Na Slovensko mieri nový reťazec. V zahraničí sa teší obľube, sľubuje plat 6 000 eur mesačne

Ilustračná fotografia (Zdroj: Freepik)

Na Slovensko mieri nová sieť drogérií. Poznať ju môžu najmä Slováci, ktorí už niekedy navštívili napríklad Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko či Maďarsko. 

Nemecká drogistická sieť Müller plánuje vstúpiť na slovenský trh. Spoločnosť už zaregistrovala firmu na Slovensku, obsadila doménu pre internetový obchod a aktuálne hľadá manažérov, ktorí by sa podieľali na začatí jej pôsobenia.

Zaregistrovala si spoločnosť

Značka Müller je výrazná najmä na nemeckom trhu. Práve tam sa drží na treťom mieste, v poradí za reťazcami ako dm drogerie markt a Rossmann. Slovenskí zákazníci ju môžu poznať z nákupov v prihraničných oblastiach, ako sú rakúske Kittsee a Viedeň, maďarské Mosonmagyaróvár, Miškolc alebo Ostrihom.

Podľa informácií Forbesu zaregistrovala spoločnosť Müller GmbH & Co. KG na Slovensku spoločnosť s ručením obmedzeným pod názvom Mueller Drogérie Slovensko. To všetko ešte koncom júna tohto roka.

Vysnívaný plat 6 000 eur mesačne

V polovici júla spoločnosť obnovila registráciu domény mueller.sk, ktorú prvýkrát zaregistrovala už v roku 2005. Firma tiež začala inzerovať pracovné pozície na kariérnych portáloch, aby našla vhodných manažérov pre štart svojich aktivít na Slovensku.

Na pozíciu manažéra ponúkajú vysnívaný plat. Zdroj: Profesia

Müller sa špecializuje na drogériu, kozmetiku, hračky, multimédiá a potreby pre domácnosť. Dominantnou časťou každej predajne je drogéria, no podľa veľkosti priestorov môžu byť predajne rozšírené o parfumériu, oddelenie hračiek alebo papiernictvo. V sortimente má firma približne 190-tisíc položiek a prevádzkuje aj internetový obchod.

Vstupom na slovenský trh Müller rozšíri ponuku retailových predajcov drogérie a kozmetiky. Aktuálne na tomto trhu dominujú nemecký dm drogerie markt, a česká sieť drogérií Teta- Medzi významných hráčov patrí aj rodinná firma Krajčíkovcov so sieťou 101 Drogerie. Na trhu sú prítomné aj reťazce ako Lidl, Tesco či Kaufland, ktoré sa primárne zameriavajú na potraviny, ale predávajú aj drogériu, rovnako ako online predajcovia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie