fbpx

VIDEO: Olympijská disciplína dovolenkárov? Hromadný šprint k ležadlám pri hotelových bazénoch baví internet

Hromadný šprint k ležadlám pri hotelových bazénoch baví internet. Zdroj: Reprofoto/The Sun

More, alebo bazén? Každá z ponúkaných možností má v rámci letnej dovolenky svojich zarytých priaznivcov. Milovníci chlórovanej vody potom majú jednu zvláštnu podskupinu. Jej predstavitelia neváhajú vstať nekresťansky skoro, aby zviedli tuhý boj o zabránenie najlepších lehátok pri bazéne, ktoré plánujú držať celý deň, ak nie dokonca celý pobyt v destinácii. Svet sa teraz baví zábermi šprintu „lehátkárov“ zo španielskych hotelov.

O najnovších videách z každodennej španielskej „vojny o lehátka“ informoval server Independent a bavia sa nimi tisíce sledujúcich na sociálnej sieti TikTok.

@li_smulders Sunbed olympics #salou #sunbed #sunbedwars #spain #idiots ♬ sonido original – Carlos Feria

Každodenné preteky

V skorých ranných hodinách sa odomkne brána k hotelovému bazénu, pri ktorej sa už stláča natešený dav dovolenkárov nervózne žmoliacich osušky, potom celá horda šprintom vyrazí k vytúženému cieľu – čo najlepšie situovanému lehátku pri bazéne.

Naňho víťazoslávne hodí uterák, niekedy aj niekoľko osušiek na niekoľko lehátok, aby sa mohli v pokoji odobrať dospať sa do izby. Miesto na denný pobyt totiž bolo úspešne rezervované.

Tak by sa dali popísať v podstate všetky videá s touto tematikou.

@kirstyp890 Crazy people 🤣 #villaromana #salou #bedwars #sunworshippers ♬ original sound – kirstyp89

Zábery zvnútra sú z hotela Ohtels Vila Romana v katalánskom meste Salou a zverejnila užívateľka s prezývkou kirstyp890 s popisom „blázni“. Desiatky ľudí s veľkým zastúpením Britov sa na nich pred raňajkami vrhajú odomknutými dverami k bazénu. Podobných videí ale na sociálnej sieti kolujú stovky.

Ďalšie, opatrené vtipným country podkresom, z rovnakého mesta zverejnila Li Smuldersová. Nazvala ho „lehátková olympiáda“.

Medzi komentármi pod zábermi sa vyskytuje všetko od pobavenia až po znechutenie, niektorí ľudia ale uvádzajú, že sledovať každodenné preteky pre nich bolo najzábavnejšou časťou dovolenky. Iní sa naopak sťažujú, že kvôli takým ako oni si počas celej dovolenky nenašli miesto pri bazéne a museli chodiť k moru. Svoj názor môžete vyjadriť v ankete pod článkom alebo v diskusii.

Neetické a často zakázané

Videá rovnako ako každý rok opätovne rozpútavajú diskusiu o tom, či by niečo také malo byť hotely tolerované. Mnoho z nich už podobné počínanie vo svojich interných pravidlách vopred zakazuje, v niektorých letoviskách dokonca hrozia za ranné zaberanie lehátok pokuty.

Napríklad španielskej Calpe vyložene zakazuje rezervovať si lehátka na pláži a klásť na ne čokoľvek pred 9:30 dopoludnia. Hrozí za to nielen pokuta 250 eur, ale aj konfiškácia všetkého, čo sa bude na pláži povaľovať. Slnečníky, lehátka a stoličky, ktoré zostanú na pláži tri hodiny opustené, budú tiež legálne odstránené.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie