fbpx

Na Goralské folklórne slávnosti zavíta IMT Smile, Lúčnica, Štefan Štec či Miro Jaroš. Doprava bude zhustená

Goralské folklórne slávnosti. Zdroj: FB/BACHLEDKA Ski & Sun

V Bachledovej doline neďaleko obce Ždiar sa dnes (9.8) začínajú Goralské folklórne slávnosti. Trojdňové podujatie prepája goralskú kultúru a tradičné remeslá s vystúpeniami moderných kapiel. Polícia preto upozorňuje, že počas organizácie festivalu treba rátať so zhustenou dopravou. Informuje portál regiony.sk.

Tradície Goralov priamo v malebnej obci Ždiar ponúknu nápaditý program plný známych tvárí, ale aj tradičných domácich goralských umelcov.

Gorali zavítajú na Bachledku, aby návštevníkom priblížili ich kultúru, históriu a remeslá. Okrem tradičnej miestnej kultúry sa návštevníci môžu tešiť na hviezdny program. Návštevníkov čaká 28. ročník Goralských folklórnych slávností, ktoré sa aj tento rok konajú 1200 m.n.m., priamo pri vstupe na Chodník korunami stromov.

Na Bachledke  si prídu na svoje všetci milovníci tejto výnimočnej slovenskej kultúry

Organizátori pripravili pre verejnosť ukážky starých ale aj súčasných ždiarskych remesiel, gazdovia z okolitých dedín sem privezú domáce zvieratká, pri ktorých budú môcť rodiny okrem kŕmenia ovečiek a kravičiek ochutnať aj miestne domáce špeciality vyrobené z mlieka, alebo si osedlať goralského valacha.

IMT SMILE a Kristína s nádychom goralskej kultúry 

Na podujatí sa predstavia tradiční goralskí umelci, ktorí nám ponúknu zážitok v podobe folklóru, tancov a spevov.

Program slávností. Zdroj: Bachledka.sk

Goralská kultúra sa bude striedať s tou súčasnou a všetci sa môžu tešiť na hviezdne koncerty.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie