fbpx

Zastrelím ťa, napísal muž z Košíc pod príspevok nitrianskeho župana. Teraz spoznal svoj trest

Branislav Becík. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Okresný súd v Nových Zámkoch odsúdil 39-ročného muža z Košíc, ktorý sa na sociálnej sieti vyhrážal predsedovi Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislavovi Becíkovi, že ho zastrelí. O udalosti sme ťa informovali aj v článku na istream.sk.

Muža z Košíc v pondelok odsúdil Okresný súd v Nových Zámkoch, nakoľko v tomto okrese býva Branislav Becík.

Uznal ho vinným z prečinu nebezpečného vyhrážania a odsúdil ho na trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov podmienečne so skúšobnou dobou jeden rok. Trestný rozkaz zatiaľ nenadobudol právoplatnosť, informuje Jaroslav Maček z nitrianskej krajskej prokuratúry.

„Inému sa vyhrážal smrťou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu a čin spáchal na chránenej osobe – verejnom činiteľovi a verejne,“ píše sa v trestnom rozkaze.

Branislav Becík podal trestné oznámenie na polícii v polovici mája tohto roka. Dôvodom podľa Becíka boli vyhrážky zastrelením. Muž Becíkovi pod jeho príspevok napísal „Zastrelím ťa ty hajzel.“ Informuje portál topky.sk.

„Na základe odporúčania polície zvyšujeme bezpečnostné opatrenia v župnom dome, na Rázusovej aj na Kupeckej. Vrátničky nahradí bezpečnostná služba,“ povedal riaditeľ župného úradu Peter Privalinec.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie