fbpx

V Komárne policajti našli dezorientovaného muža. Nevedel vyjsť z Dunaja

Na snímke vľavo je ilustračné foto. Na snímke vpravo sú policajti, ktorí zachránili muža z Dunaja. Zdroj: FACEBOOK/Polícia Slovenskej republiky, Polícia SR - Nitriansky kraj

Dvaja komárňanskí policajti pomáhali dezorientovanému mužovi, ktorý ráno o pol druhej nevedel vyjsť z rieky Dunaj. Na linku 158 zavolal muž a oznámil, že nevie, kde presne je, ale potvrdil, že je vo vode pri hrádzi a nevie z nej vyjsť von. Preto muži zákona neváhali, a išli mu na pomoc. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Operačný dôstojník vyslal komárňanských policajtov na preverenie oznámenia, pričom policajti si vypýtali číslo na muža, ktorý volal a celý čas s ním boli v spojení. Dezorientovaný muž polohu určiť nedokázal, ale tvrdil, že pravdepodobne vidí Alžbetin most, hraničný priechod do Maďarska.

Keď prišli na Veľkodunajské nábrežie, zapli svetelné výstražné znamenie. Muž si majáky všimol, ale dokázal iba udať smer, z ktorej strany vidí záblesky. Policajti sa preto pešo vybrali smerom, z ktorého mali byť svetlá videné. Zhruba po 500 metroch uvideli v rieke osobu, ktorá z nej nevedela svojpomocne vyjsť von, a vytiahli ju do bezpečia.

Policajti následne privolali rýchlu zdravotnú pomoc. 38-ročný muž z Nitrianskych Hrnčiaroviec sa sťažoval na bolesť nohy, ťažšie sa mu dýchalo a bola mu veľká zima.

Nakoniec sa policajtom viackrát poďakoval a povedal im, že keby neboli takí obetaví, odhodlaní a pripravení ho zachrániť, nemuselo to takto dobre dopadnúť.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie