fbpx

OH 2024: Veľká škoda. Slovenskej atlétke Forsterovej chýbala jediná stotina na postup do SEMIFINÁLE

Na snímke slovenská šprintérka Viktória Forsterová po behu v oprave na 100 m cez prekážky žien v atletike na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži vo štvrtok 8. augusta 2024. Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenská atlétka Viktória Forsterová tesne nepostúpila na OH v Paríži do semifinále na 100 m prek. Vo štvrtkovom opravnom behu, tzv. repasáži, obsadila 3. miesto časom 12,88 s a nezmestila sa medzi dvojicu postupujúcich. Na prienik medzi 24 najlepších jej chýbala jediná stotina sekundy.

Dvadsaťdvaročnej Forsterovej nevyšli v stredu na Stade de France podľa predstáv rozbehy, keď v piatom skončila časom 13,08 až na šiestej priečke. Mala však ešte druhú šancu v repasáži, ale ani z nej sa do piatkového semifinále neprebojovala. O postup bojovala do poslednej chvíle, no napokon ju po fotofiniši o stotinu sekundy predstihla Maayke Tjin-A-Limová z Holandska (12,87). Prvý opravný beh vyhrala Marione Fourieová z Juhoafrickej republiky (12,79).

Forsterová by sa do semifinále dostala, ak by vo štvrtok aspoň vyrovnala svoje sezónne maximum na tejto trati 12,83 s. Jej slovenský rekord z vlaňajšej univerziády má hodnotu 12,72 s. V repasáži sa v troch behoch bojovalo o zvyšných šesť miesteniek do semifinále.

Olympijská debutantka Forsterová už v Paríži absolvovala aj stovku, v ktorej obsadila po rozbehoch konečnú 47. priečku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie