Gastronómia v Čiernej hore
V reštauráciach nájdete vždy mleté mäso na milión spôsobov. Ochutnali sme pljeskavicu, čo je placka z mletého mäsa, domáci pršut (tradičná sušená šunka), tradičný kajmak. Je to niečo podobné našej bryndzi, ale maslovejšie a menej prenikavé.
Bude vás zaujímať
Z čiernohorskej gastronómie mi však najviac chýbajú syry. Všetky syry, ktoré sme tam ochutnali, boli vynikajúce. Veľmi nám chutila aj cicvara, kukuričná kaša s kajmakom, syrom a mliekom a, samozrejme, miestne morské plody. Pri Kotore funguje množstvo ustricových fariem, na svoje si tak prídu milovníci tejto čerstvej morskej pochúťky.
Pri návšteve Čiernej hory ochutnajte aj víno vranac, odporúčam lokálnu značku Plantaže.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame