3 mesiace v Čiernej hore: Zamilovala som si miestne pláže, dobré víno, čerstvé morské plody, starobylé hradby aj romantické výhľady (cestopis)

Snímky z Čiernej hory. Zdroj: INSTAGRAM/cestujemespolu, TravelMontenegro.me
Reklama

Gastronómia v Čiernej hore

V reštauráciach nájdete vždy mleté mäso na milión spôsobov. Ochutnali sme pljeskavicu, čo je placka z mletého mäsa, domáci pršut (tradičná sušená šunka), tradičný kajmak. Je to niečo podobné našej bryndzi, ale maslovejšie a menej prenikavé.

Z čiernohorskej gastronómie mi však najviac chýbajú syry. Všetky syry, ktoré sme tam ochutnali, boli vynikajúce. Veľmi nám chutila aj cicvara, kukuričná kaša s kajmakom, syrom a mliekom a, samozrejme, miestne morské plody. Pri Kotore funguje množstvo ustricových fariem, na svoje si tak prídu milovníci tejto čerstvej morskej pochúťky.

Pri návšteve Čiernej hory ochutnajte aj víno vranac, odporúčam lokálnu značku Plantaže.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa İpek Sancak (@ipeksancakk)

1 2 3 4 5
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti