fbpx

Slováci idú do boja na olympiádu BEZ prípravného zápasu, Frühauf: „Nevyšlo to“

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Martin Baumann, FB/Hockey Slovakia

„Ja si myslím, že verejnosť sa o tom rozprávala až dosť. Teraz sme tu a každý jeden z tých chalanov už mal čas toto celé sprocesovať a keďže prišiel, tak je pripravený bojovať o olympiádu s celým tímom. To znamená, že budeme vystupovať ako tím, budeme trénovať ako tím a dúfam, že sa na tú olympiádu dostaneme,“ dodal Frühauf.

V Bratislave nastúpia Slováci najskôr vo štvrtok 29. augusta proti Rakúsku (18.00), o deň neskôr v rovnakom čase proti Maďarsku a v poslednom zápase nastúpia v nedeľu tiež o 18.00 proti Kazachstanu. „Keď si spomeniem na Kazachstanu na MS v Rige, viem, ako dobre hrali. Rakúšania tento rok na majstrovstvách sveta trápili favoritov a to nie náhodne, oni naozaj hrali poctivý, rýchly a vo veľa momentoch aj ‚chytrý‘ hokej, čo sme tak v minulosti od nich nečakali. Takže my sa musíme pripraviť na dobre organizovaného súpera a nebude to určite jednoduché,“ uviedol asistent trénera Ramsayho.

Slováci sú však napriek tomu favorit turnaja. Na kvalifikačnom turnaji pred tromi rokmi v Bratislave zdolali okrem Rakúska 2:1 aj Poľsko 5:1 a Bielorusko 2:1. Postúpili na ZOH do Pekingu, kde si vybojovali bronzové medaily.

Podľa Frühaufa sa nedá nič predikovať. „Samozrejme papierovo možno favoriti sme, ale určite nie na ľade. Ja očakávam, že to budú veľmi nepríjemné zápasy a často aj vyrovnané a dúfam, že to zvládneme a postúpime. Rozhodne asi každý jeden zápas, nemôžme si vybrať slabší deň. Ako sme sa už rozprávali, je to neortodoxná situácia v lete. Máme tu dosť zámorských hráčov, nie sú v klubovom vyťažení, kde majú tímové tréningy a prípravné zápasy a o to ťažšie to pre nás bude hneď v prvom zápase. Ale ja verím tomu, že šatňa je nastavená, kvalita tam je dostatočne vysoká na to, aby sme sa s tým popasovali a zvládli to.“

Slováci sa na MS2024 prebojovali do štvrťfinále, v ktorom podľahli Kanade 3:6. Aj napriek tomu však na tohtoročných majstrovstvách podali výborný výkon, čím sa prirodzene zvyšujú očakávania od ich výkonu v kvalifikácii na ZOH.

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie